Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek wordt elk jaar in de maand oktober gehouden.De Kinderboekenweek wordt gevierd zodat kinderen meer aandacht krijgen voor boeken en voor lezen. Dat is goed voor de kinderen, want van lezen kun je erg genieten en je leert ervan.

Kleur op school heeft een paar lessen gemaakt over de Kinderboekenweek, voor een deel in het thema van 2017.

Introductie Kinderboekenweek

Groep 1-4

Groep 5-8

Kinderboekenbal

 

Auteur in de klas?

Tijdens de Kinderboekenweek 2017 van 4 t/m 15 oktober verzorgen verschillende auteurs workshops en voorleessessies. Wij hebben natuurlijk wel een paar tips uit eigen gelederen.

Overal monsters en spoken

Workshops zijn gebaseerd op de levendige griezelverhalen en gedichten uit het in juni verschijnende boek Overal monsters en spoken. Daarin zijn verhalen en gedichten opgenomen die geïnspireerd uit de fantasie van de auteurs en gebaseerd op oude legende en sages.

Liliana Erasmus komt speciaal voor de Kinderboekenweek uit Aruba. Zij verzorgt workshops voor 6 t/m 11 jaar. Zij kan eenvoudig worden geboekt via de Schrijverscentrale. Liliana is een ervaren auteur en heeft zowel in Nederland als op Aruba al heel veel leuke workshops met kinderen gedaan.

Kleur op school – hoofdredacteur Jeroen Hoogerwerf gaat in de onderbouw (groep 1 t/m 4) aan de slag met voorlezen, zingen en griezelen. In de bovenbouw (groep 5 t/m 8) gaat hij aan de slag met de verhalen en gedichten uit het boek. Daarbij gaan de kinderen ook zelf aan de slag met het maken van griezelgedichten! Het tarief is € 75,- per lesuur per groep. Voor meer informatie kun je contact opnemen via jeroen@levendiguitgever.nl

 

 

Verhalen maken met Annemarie

Met Kleur op school -redacteur Annemarie Jongbloed kan de klas aan de slag met het toveren van verhalen (5 t/m 7 jaar) of het schrijven van een griezelverhaal (9 t/m 13 jaar). Annemarie is te boeken via deschrijverscentrale.nl.

Charlotte Doornhein

Auteur Charlotte Doornhein is ook te boeken voor de Kinderboekenweek via de Schrijverscentrale. Zij heeft maar liefst vier verschillende programma’s voor kleuters (Vieze kasteelgrachtwatersoep), voor groep 3 t/m 6 (Shervison vindt een schat), voor groep 5 t/m 8 en de brugklas (Droomkoffer) en voor de ‘stevige’ groep 8 (Kwelgeesten).